A „SZOCIÁLIS VÁROSREHABILITÁCIÓ FERENCVÁROSBAN, JÓZSEF ATTILA TERV I. ÜTEM” PROJEKT KERETÉBEN MEGVALÓSULÓ NYÁRI IFJÚSÁGI PROGRAMOKRÓL

« Vissza a hírekhez

A projekt az akcióterületen (Gát u. és környéke) élő, hátrányos helyzetű fiatalok számára szeretne lehetőséget biztosítani a szabadidő hasznos eltöltésére.

A drogprevenciós program részeként 2015. május 29. és szeptember 25. között pénteki napokon a Közért Egyesület szervezésében Éjszakai pingpong foglakozásokon vehetnek részt az érdeklődő fiatalok.

A vakáció első felében (2015. július 1. és 31. között szerda-csütörtök-pénteki napokon) 6-12 éves gyermekek és családtagjaik játékos foglalkozásokon, rendszeres napközbeni közösségi élményben részesülhetnek lakóhelyük közelében. A foglakozások helyszínei: a Lenhossék park, valamint Lenhossék utca 24-28. alatt működő családmentori közösségi terem. Ízelítőként a programokból: fejlesztő játékok, kártya- és társasjátékok, kreatív kézműves foglalkozások, sportfoglalkozások (labdarúgás, tollaslabda, pingpong, krikett), „lánynap”.

2015. augusztus első hetében kerül megszervezésre egy ötnapos Színésztábor, melyben a gyermekek megismerkedhetnek az alapvető színházi technikákkal és a színjátszáshoz kapcsolódó társművészeti ágakkal. A résztvevők drámapedagógiai oktatási módszer segítségével egy színdarabot tanulnak be, amelyet a program zárónapján előadnak a szülőknek, és a meghívott vendégeknek.

A szintén 2015. augusztus első hetében esedékes, ötnapos Művésztáborban a naponta 8:00-16:00 óráig tartó foglalkozásokon az érdeklődők különböző képzőművészeti technikákkal (rajzolás, festés, agyagozás, dombormű-készítés, rizspapíros keleti aquarell-technika készítése, kasírozott vászonra festés akril festékkel, mandala festése rétegelt lemezre, szénrajzok és színes grafikák készítése, mázazás, pólófestés, ikebana készítése) ismerkedhetnek meg. A programok közt szerepel a MÜPA, és az Iparművészeti Múzeum állandó kiállításának megtekintése.

A programokról bővebb felvilágosítás kérhető a JAT Tanácsadó Irodában (cím: 1096 Bp., Lenhossék u. 24-28. I. em., telefon: 215-1077/457).