Befejeződött a Gát utca, valamint további 3 kapcsolódó utcaszakasz rehabilitációja, felújítása

« Vissza a hírekhez

A Gát utca korszerűsítése, felújítása során a járda és az útpálya felbontására és új pályaszerkezettel, faltól – falig térkő burkolattal történő átépítésére került sor a Thaly Kálmán és Márton utca közötti szakaszon. Az egyirányú forgalmi sáv mellett növénykazettákkal határolt párhuzamos parkolást és szélesebb járdákat terveztek. Az útépítés korszerűsítése jelentősebb közmű-beavatkozást nem vont maga után.

A közművek közül a csapadékvíz-elvezetés rendszere az, mely módosítást igényelt. Az utca vízelvezetését víznyelőkkel biztosították. A tervezett vápavonalat az útburkolat, ill. a parkoló sáv szélén alakították ki, süllyesztett szegély építésével. Az utca rekonstrukciójának része a közvilágítás korszerűsítése, a légkábelek földbe helyezése, térfigyelő kamerarendszer kiépítése. Az átépítésre került útszakasz hossza: 267 m.

Az akcióterületen lehetőség nyílt az infrastrukturális fejlesztés műszaki tartalmának bővítésére. Ennek eredményeként a közterület-rehabilitáció részeként az alábbi utcaszakaszok kerültek felújításra:

  • Thaly Kálmán utca (Mester u. – Gát u. közötti szakasz)
  • Lenhossék utca (Mester u. – Gát u. közötti szakasz)
  • Márton utca (Mester u. – Gát u. közötti szakasz)
  • Gát utca (Márton u. – Sobieski u. közötti szakasz)

Az érintett szakaszokon az út- és járdaburkolat repedezett, elhasználódott volt, felújítása időszerűvé vált. A felújítással párhuzamosan a közlekedésbiztonság javítása érdekében forgalomcsillapítás került bevezetésre.