Két jelentős változás a JAT projekt megvalósításában

« Vissza a hírekhez

A „Szociális városrehabilitáció Ferencvárosban, József Attila terv I. ütem” című projek megvalósítását megalapozó Támogatási Szerződésben rögzített fizikai befejezés határideje 2015.04.25-ről 2015.06.30-ra módosul.

A projekt előkészítésekor az akcióterületen lévő lakóépültek felújítására kiírt nyilvános közbeszerzési eljárásokon elért megtakarítások felhasználásával bővül az infrastrukturális fejlesztés műszaki tartalma.

Támogatási Szerződés módosításával a fizikai befejezés határideje 2015.06.30-ig meghosszabbodik. Ez a változás a folyamatban lévő közbeszerzési eljárások esetében (Gát  utca felújítás, közterületi zöldfelületek kialakítása, Gát utca 25. épület felújítás) lehetővé  teszi a teljesítési időszak kezdésének és befejezésének a megvalósíthatóság szempontjából  kedvezőbb meghatározását.

A folyamatban lévő beruházások esetében a befejezést követő használatbavételi engedélyek  beszerzésére rendelkezésre álló idő is meghosszabbodik.

A kiemelt projektjavaslatban meghatározott eredeti műszaki/szakmai tartalom szerint a  Gát utca 25. sz. épület földszintjén az épületrész belső átalakításával, felújításával kerül  kialakításra a Munkaerőpiaci Szolgáltató Iroda.

Az épület homlokzata és a tetőszerkezete leromlott, elavult és jelenlegi állapotukban nem biztosítják a felújítandó épületrész megfelelő, gazdaságos, környezeti szempontból fenntartható használatát.

A műszaki tartalom bővítésével a homlokzatrekonstrukció megvalósításának célja, hogy az épület hő- és páratechnikai tulajdonságait javítsuk, valamint az épület állagvédelmét is megoldjuk.

Az épület részleges felújításával, a homlokzati nyílászárók cseréjével elérhető, hogy a jelenlegi energia felhasználás minimum 20-30%-kal csökkenjen.