Megkezdődött a Gát utca 3 és a Gát utca 5. lakóépületek felújítása.

« Vissza a hírekhez

A „Budapest IX. kerület, Gát u. 3. és 5. számú többlakásos részben műemlék épületek rehabilitációs felújítása és József Attila Emlékhely kialakítása” tárgyban sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően, 2013. október 8.-án aláírásra került a Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata és – a közbeszerzés nyertese – a „Gát utca 2013” Konzorcium között a kivitelezési munka megvalósítását tartalmazó vállalkozási szerződés. A szerződésben leírtaknak megfelelően 5 munkanapon belül, azaz 2013. október 14-én átadásra került a kivitelezőnek a munkaterület.

A közel egy év alatt a Gát utca 3., a Gát utca 5. és a József Attila Emlékhely komplex megújítására kerül sor. Ez magába foglalja a külső homlokzatok, lépcsőházak, függőfolyosók felújítását. Sor kerül hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre, gépészeti rekonstrukcióra és megtörténik a lakások komfortosítása is. Az épületek bejáratai akadálymentessé válnak.
A közös helyiségek és a lakások új burkolatot kapnak. A fűtést és meleg víz ellátását központi kazán biztosítja majd. A felújítással egyidejűleg a tetőtér is beépül.

A Gát u. 3.-ban 18 db, a Gát u. 5.-ben 20 db lakás kerül kialakításra.
A József Attila emlékhely esetében a beavatkozás eredményeként megnövekszik a látogató tér, tágasabb, jobban felszerelt épületrész biztosítja majd az emlékhely működését, kulturális rendezvények megtartását. Felújított és kibővített alapterület: 124 m2 lesz.
A JAT program része a belső udvar átalakítása is.